Natuurlijke amandelolie

Siam olie - Natuurlijke oliën gecombineerd in een unieke samenstelling

 

Siam olie:  de basis - natuurlijke amandelolie

Prunus Amygdalus Dulcis Olie

 

Amandelolie heeft een beschermende, voedende en vochtvasthoudende werking. Het heeft een natuurlijke UV-bescherming en werkt als een natuurlijke antioxidant.

Het is rijk aan vitamine A, E en B-vitamines en de mineralen kalium, magnesium, fosfor, calcium, mangaan, natrium en ijzer.

Het verzacht en voedt de huid, regenereert, brengt in evenwicht en is daarom geschikt voor alle huidtypes. Speciaal voor de droge, broze en gevoelige huid. Ook geschikt voor babyverzorging en (aroma)massage.

 

Amandelolie is een van de kostbaarste oliën en wordt al sinds de oudheid gebruikt voor waardevolle huidverzorging.

 

Amandelolie heeft een hoog gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren (oliezuur omega 9). Recente studies tonen aan dat deze vergelijkbaar zijn met onze natuurlijke huidvetten. Het wordt dus onmiddellijk door de huid opgenomen en ondersteunt de beschermlaag van onze huid. Tegelijkertijd bindt het vocht in de diepere huidlagen.

 

Amandelolie is dus geschikt voor alle huidtypes. Het voedt de huid en maakt haar zacht, glad en soepel. Aangezien amandelolie zeer goed wordt verdragen, heeft zelfs de geïrriteerde huid van allergiepatiënten en baby's er baat bij. Dit is ook te danken aan het palmitinezuur (7%), dat een belangrijk bestanddeel van de zuurmantel is en het penetratievermogen van de actieve bestanddelen verbetert.

 

Amandelolie beschermt de huid tegen uitdroging en verzorgt zo de bijzonder droge of gevoelige huid die lijdt aan eczeem of psoriasis.

 

Amandelolie wordt snel opgenomen en geeft een aangenaam, zacht huidgevoel. Het werkt als een licht natuurlijk UV-filter en heeft een zeer hoog gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, bevat ook linolzuur en is rijk aan E en B-vitaminen. Linolzuur maakt de huid beter bestand tegen infecties, bouwt een zekere bescherming op tegen blootstelling aan licht en voorkomt verhoorning van de huid. Het palmitinezuur dat ontstaat, zorgt voor een optimale penetratie in de huid en maakt haar zijdezacht en glad.

Amandelolie kan vroegtijdige huidveroudering voorkomen met zijn vitamine "E" gehalte als radicaalvanger en slaat dus ook meer vocht op. Het hoge gehalte aan "Tocoferol" -vitamine E- is tevens een natuurlijk conserveringsmiddel. Wij gebruiken alleen zuivere en onvervalste amandelolie.